Slimm Bewezen

Zelf zien en ervaren?

 

Zelf zien en ervaren hoeveel comfort en woonplezier een Slimm Woning geeft? Dat kan vanaf de zomer 2021 bij ons Heembouwkantoor in Roelofarendsveen. Daar hebben wij een Slimm Houten Huis neergezet dat volledig voldoet aan het beeld en de eisen zoals hierboven is omschreven. Op deze manier willen wij onze opdrachtgevers laten zien én voelen waarom wij denken dat dit de nieuwe kans is op de woningmarkt. Zo kan een compacte maatwerkwoning, die voldoet aan het bouwbesluit, geschikt is voor 1-3 persoons huishoudens, in Roelofarendsveen beleefd worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om het bouwproces van een Slimm Project in aanbouw te bezoeken. Dit betreft het project dat wij in Den Haag voor Haagwonen realiseren. Graag nemen wij u mee om het Slimm Houten Huis of het bouwproces van een Slimm Betonproject te bezoeken en te ervaren.

Slimm Bewezen

Referenties

Referentie project 01

22 houten Slimm Huizen 

In Roelofarendsveen worden circa 22 houten Slimm Huizen ontwikkeld, die medio 2022 gerealiseerd gaan worden. Daarnaast wordt de openbare ruimte duurzaam en ecologisch ingevuld. Kortom, een bijzondere ontwikkeling met echt houten woningen van begane grondvloer tot en met het dak.

De houten woningen worden volledig in de fabriek gebouwd en in twee delen vervoerd naar de bouwplaats. Overlast tijdens de realisatie is hierdoor tot een minimum beperkt, omdat er niet intensief ter plekke gebouwd wordt. Het doel is om twee woningen per dag te plaatsen zodra het grond en heiwerk gereed is. Kortom, een nieuwe manier van bouwen die vooral duurzaam en overlast beperkend is.

De houten Slimm Woningen worden volledig in de fabriek gebouwd en in twee delen vervoerd naar de bouwplaats. Zo wordt de overlast tijdens de realisatie tot het minimum beperkt.

Referentie project 02

Sloop- nieuwbouw voor woningcorporatie

Niet alleen voor HaagWonen maar ook een andere woningcorporatie in Den Haag wordt het Slimm Concept toegepast. Dit is een project in voorbereiding dat leidt tot de sloop- nieuwbouw van een binnenstedelijke buurt. Hierbij worden 220 jaren ’50 grondbonden woningen gesloopt en worden er circa 265 woningen teruggebouwd waarvan weer 220 woning sociale huurwoningen.

Het surplus van circa 45 woningen biedt een kans om ook een ander programma in de wijk op te nemen en hier ook een andere doelgroep aan te trekken. Dit kan dan bijvoorbeeld door deze extra woningen als (sociale) koopwoningen te ontwikkelen. Dit traject kan Heembouw vanuit haar expertise als ontwerpende bouwer met ontwikkelcapaciteit, ook oppakken en uitvoeren zodat er aan het eind van dit traject en nieuwe, betere buurt ontstaat.

Het surplus van circa 45 woningen biedt een kans om ook een ander programma in de wijk op te nemen en hier ook een andere doelgroep aan te trekken.

Referentie project 03

So you think you can build?

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave om versneld 150.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. 10 woningcorporaties in het zuiden van het land zijn op zoek naar de innovatie-doorbraak in betaalbare nieuwbouw van circa 4000 woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens conform PMC 2 en 7 uit De Woonstandaard. Heembouw doet mee met deze challenge.

Download hier onze samenvatting van onze indiening.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan