Slimm Magazine

Slimm Wonen

Slimm Wonen

Woonconcept

Slimm is een concept dat maatwerkwoningen biedt voor diverse nieuwbouwvraagstukken. Slimm is geen conceptwoning, maar een woonconcept. Het Slimm Woonconcept bestaat uit drie onderstaande woningtypen.

slimm

Huis

slimm

Appartement

slimm

BeBo

De Slimm Woningtypen worden inmiddels toegepast, het Slimm Huis is in drie uitvoeringsvarianten uitgewerkt. Dat betekent dat de technische basis van de woningen tot in het laatste detail is uitgewerkt en digitaal opgenomen in onze BIM-modellen. Uitzondering hierop vormt de gevel. De gevel vormt letterlijk het sluitstuk van de woning en wordt door Heembouw Architecten per project op maat ontworpen, waarbij de inpassing in de buurt én de wensen van de klant centraal staan. Natuurlijk zijn er kaders vanuit de wet- en regelgeving die van invloed zijn op het ontwerp van de gevel evenals het budget dat hiervoor beschikbaar is. Maar ook met deze richtlijnen in het achterhoofd is het mogelijk om voor ieder opgave weer een nieuw plan te ontwerpen waarbij gebruik wordt gemaakt van de eerder opgedane kennis.

“Slimm is geen conceptwoning, maar een woonconcept.”

Slimm Huis

Eigenschappen
Het Slimm Huis is een tweelaagse woning met plat dak die voldoet aan de uitgangspunten die woningcorporaties stellen aan een woning voor 1-3 persoonshuishoudens. Met zijn beukmaat van 3,90 meter breed lijkt de woning uitzonderlijk klein, maar schijn bedriegt: de woning heeft een woonoppervlakte van 69 m2 GBO. De ervaring leert dat mensen eenmaal binnen verrast zijn door de ruimte en het comfort. Heembouw Architecten heeft samen met de experts van Heembouw Wonen gewerkt aan een optimale indeling van de plattegrond. De installaties en het leidingwerk zijn op een zo efficiënt mogelijke wijze in de woning geplaatst, zonder dat dit niet ten koste gaat van de woonkwaliteit. De diepte van de woning kan worden aangepast, afhankelijk van het stedenbouwkundig plan. In de basis is een Slimm Huis 3,90 meter breed en 9,45 meter diep, wat resulteert in het genoemde woonoppervlak van 69m2 GBO.

Plattegrond Slimm Huis

BVO (bruto vloeroppervlak): 79 m2
GO (gebruiksoppervlak): 69 m2

Slimm sfeerimpressie

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan