Slimm Bouwen

met Hout

De basis constructie van het Houten Slimm bestaat uit een casco van CLT (Cross Laminated Timber) woningscheidende wanden, HSB binnenspouwbladen voor de voor- en achtergevels, CLT als verdiepingsvloeren en houten gevel afwerking (welke ook met ander materiaal ingevuld kan worden). Het dak wordt afgewerkt met EPDM en PV panelen. Het installatieconcept van het Slimm Houten Huis bestaat uit een luchtwaterwarmtepomp. Door het relatief lage gewicht van een woning in CLT ten opzichte van een betonnen woning, kan het geheel geprefabriceerd worden in de fabriek en per etage naar de bouwplaats worden gebracht. Per woning zijn er dus maar twee ritten nodig. Overlast tijdens de realisatie is hierdoor tot een minimum beperkt. Het doel is om twee woningen per dag te plaatsen zodra het grond en/of heiwerk gereed is.

“Per houten woning zijn er maar twee ritten nodig naar de bouwplaats. Overlast voor omwonenden tijdens de realisatie is hierdoor tot een minimum beperkt.”
Slimm Bouwen

met Beton

De basis constructie van het Slimm Betonnen Huis wordt uitgevoerd in circulair prefab betonnen wanden (Voorbij skelet) in combinatie met kanaalplaatvloeren en ribcassette vloeren. Het installatieconcept van deze Slimm bestaat uit een lucht-waterwaterpomp en een WTW installatie in combinatie met pv-panelen op het dak.

“Bij het produceren van beton komt helaas veel CO2 vrij: maar liefst circa 9% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Door gebruik van circulair beton besparen we 50% aan CO2.”
“Bij het produceren van beton komt helaas veel CO2 vrij: maar liefst circa 9% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Door gebruik van circulair beton besparen we 50% aan CO2.”
Slimm Bouwen

met Staal

De basis constructie van het Slimm Stalen Huis bestaat uit een licht stalen frame van liggers en kolommen. Dit frame wordt aan de binnenzijde bekleed met een sandwichpaneel, afgewerkt met beplating. Hierdoor ontstaat een als het ware een “doos in doos” constructie die onder andere een gunstig effect heeft op de thermische- en geluidsisolatie en de brandwerendheid. De binnenwanden hebben een vergelijkbare opbouw met een sandwichpaneel die aan beide zijden is afgewerkt met beplating. Bij de geveldelen die een scheiding vormen tussen binnen en buiten wordt een extra sandwichpaneel toegevoegd die een thermische functie heeft.

“De stalen constructie van het Slimm Stalen Huis is speciaal ontwikkeld om hergebruik te maximaliseren.”

 

De verdere afwerking en inrichting van zowel binnen- als buitenzijde is vergelijkbaar met een betonnen – en/of houten Slimm huis. De woning wordt geassembleerd in een fabriek. Vanwege de maximale transportafmeting wordt de woning in twee delen vervoerd naar de bouwlocatie. Op de bouwlocatie worden de begane grond – en eerste verdieping unit op de fundatie geplaatst.

Slimm Bouwen

met de Keuzematrix

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan