MIJN PLEKKIE

“Binnen een dag kon ik in een logeerappartement trekken”

Lees het hele artikel

MIJN PLEKKIE

“Binnen een
dag kon ik in een
logeerappartement
trekken”

Lees het hele artikel

mijn plekkie #renovatie

Renovatie in coronatijd

 

Project: Jolandaflat Rijswijk
Woningcorporatie: Vidomes
Aantal woningen:
90 huurappartementen
Aannemer: Heembouw Wonen
Bewoonster: Ria Zijlstra

Ze heeft in haar leven al twee keer eerder een renovatie van een huurwoning meegemaakt, maar zo soepel als het deze keer verliep was helemaal nieuw voor Ria Zijlstra.

“We zijn al vanaf het begin bij de renovatieplannen betrokken via de bewonersklankbordgroep, waar ik ook in zit. Dat is belangrijk omdat het om een grote renovatie gaat. Zo gaan we onder andere van het gas af, worden de woningen geïsoleerd en de ramen, badkamer, keuken en toilet vernieuwd. We zijn goed begeleid door Heembouw en Vidomes. We konden onder andere in een modelwoning bekijken hoe onze woning zou gaan worden, om gasloos te leren koken, kregen we kooklessen aangeboden en Heembouw verpakte de inboedel voor ons.

“Als ik nu de verwarming aanzet, is het snel behaaglijk. En het verkeersgeluid van buiten is nauwelijks meer te horen.”

Van de renovatie zelf heb ik eigenlijk helemaal geen overlast gehad. We mochten tijdelijk naar een logeerwoning verhuizen. Ik koos ervoor om op de camping te verblijven, maar dat werd snel te koud. De Heembouw-bewonersbegeleider zorgde ervoor dat ik binnen een dag toch nog in een volledig ingericht logeerappartement terecht kon. Heel fijn, hier direct om de hoek. Inmiddels ben ik alweer een weekje terug in mijn eigen appartement. Alles is zo mooi geworden en heel comfortabel. Als ik nu de verwarming aanzet, is het snel behaaglijk. Ik voel geen tocht meer en het verkeersgeluid van buiten is nauwelijks meer te horen.

Over Heembouw ben ik heel tevreden. Als je wat vraagt aan de jongens dan wordt het gelijk gedaan, zo hebben ze gisteren nog een stukje gordijnrails voor me afgezaagd. Natuurlijk is niet alles perfect gegaan, dat kan niet, het kan altijd beter. Maar dat zijn alleen de puntje op de i.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan